söndag, september 17, 2006

Ett smärre manifest

Ett virrvarr, av alldeles lagom storlek att omfatta det lilla, det runtomkring och allt, allt som finns att se och upptäcka bortanför, inigenom, tvärsöver och på alla andra håll och kanter här, där och då.

Det finns ingen intention
av att skriva enhetligt om vettiga saker, sådana följs ändå aldrig, rent statistiskt sett, således bortprioriteras den denna gång redan från början. Det finns så mycket dravel, strunt och annat tjafs redan, att det inte gör så mycket om det råkar bidras med lite till, ett möjligen något egocentriskt, vridet och snett perspektiv på de saker som plötsligt upplevs och kräver reaktion. Inte för att det förväntas någon stor händelse i omvärlden, utan bara för det egnas lilla tillfredsställelse i att få skriva något mindre vettigt till och från. Människor, båtar, platser, musik, litteratur, energiomställning, tysk grammatik, SOLAS-regler och annat kommer säkert dyka upp här, någon gång, i sinom tid.

Pretentiöst, dräggigt, klämkäckt och förbannat, något slags störande uttryck är det enda som gäller om man på något sätt vill göra avtryck på något runtomkring. Gläds, bli förbannad eller gråt, men reagera, annars går man under. Även om det är ett splittrat virrvarr är det mitt, och alldeles fantastiskt.